eelo 1885 DISC EXPLORER

Maak kennis met de opvouwbare E-bikes

Duurzaamheid is voor veel mensen steeds belangrijker aan het worden. Een stijgend aandeel van de mensen kiest ervoor om wat vaker de bus of de trein te pakken in plaats van de auto. Mocht je echt optimaal van A naar B kunnen rijden dan is het nog niet zo’n verkeerd idee om te overwegen om een opvouwbare elektrische fiets te kopen. Aangezien we zien dat lang niet iedereen op de hoogte is van deze opvouwbare E-bikes en de bijbehorende voordelen is het handig om hier wat dieper op in te gaan. In dit artikel laten wij jou zien waarom ook jij een nieuwe E-bike zou moeten kopen!

De opvouwbare E-bikes – lichtgewicht en opvouwbaar

We laten je straks meer zien over de voordelen van de elektrische fietsen die je op kunt vouwen. Voor het zover is, is het alleen handig om eerst even in te zoomen op de fiets zelf. Zoals je wel aan de naam kunt zien is een opbouwbare E-bike een fiets die je in elkaar kunt klappen. De meeste E-bikes die aan deze eisen voldoen zijn voorzien van een drie-traps-model. Dit maakt het mogelijk om de fiets in drie kleinere delen op te vouwen om zo aanzienlijk veel ruimte te besparen. Is een opvouwbare E-bike dan wel veilig vraag je je af? Jazeker, deze fietsen zijn namelijk zo ontworpen om optimale veiligheid te waarborgen. Door de sterke behuizing biedt de fiets altijd de juiste ondersteuning, ook als je hem al een tijd lang in gebruik hebt.

De voordelen van een opvouwbare elektrische fiets

Wat veel mensen niet weten is dat er ontzettend veel voordelen zitten aan het kopen van een E-bike die je op kunt vouwen. Deze voordelen brengen dan ook gelijk met zich mee dat het een super aankoop is om te doen. Omdat niet iedereen bekend is met de voordelen van deze fietsen hebben we besloten om de belangrijkste pluspunten voor jou op een rijtje te zetten. Door dit even goed door te nemen weet je precies waarom je vandaag nog de keuze zou moeten maken voor deze speciale fietsen.

•Je kunt enorm veel ruimte besparen

Het belangrijkste voordeel van de opvouwbare E-bikes is natuurlijk het feit dat je enorm veel ruimte kunt besparen. In tegenstelling tot een normale E-bike is het mogelijk om je fiets overal mee naartoe te nemen. Van de fiets tot aan de auto, van de boot tot aan de caravan. Het is mogelijk om jouw fiets keer op keer een goed plekje te geven. Door de beperkte omvang kan je hem ook in huis stallen als je veel ruimte wilt besparen. Ruimte besparen én snel naar je plaats van bestemming rijden, wie wilt dat nu niet?

•Je fiets wordt minder snel gestolen

Een voordeel wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien is het feit dat je minder snel slachtoffer wordt van diefstal. Normale elektrische fietsen vallen erg snel op door hun grote opvang. Dit maakt de fietsen een aantrekkelijk doelwit voor dieven. Bij de compacte opvouwbare E-bikes heb je dit probleem niet. Het is namelijk mogelijk om jouw fiets gewoon mee naar binnen te nemen. Mocht je ergens een feestje hebben dan kan je zonder zorgen op de fiets springen. Zo kan je met een gerust gevoel de fiets pakken, wetende dat hij er aan het eind van de avond ook nog staat.

•Je fiets is aanzienlijk lichter om te tillen

Het laatste voordeel van de opvouwbare elektrische fietsen is het feit dat ze aanzienlijk lichter zijn dan de reguliere elektrische fietsen. Een normale E-bike weegt al snel tussen de 20 en 30 kilo. Als je wat ouder bent of wat minder goed te been bent dan kan dit erg onpraktisch zijn. Mocht je een keer ten val komen dan is het een stuk lastiger om de fiets op te tillen dan bij de opvouwbare E-bikes. Deze speciale elektrische fietsen wegen namelijk de helft van een normale elektrische fiets.

Heeft een opvouwbare E-bike ook nadelen?

Door al die voordelen vraag je je wellicht af of er ook nadelen zitten aan de aanschaf van opbouwbare E-bikes. Het enige nadeel is dat een elektrische fiets die je op kunt vouwen wat minder vering te bieden heeft dan de reguliere elektrische fietsen. Dit hoeft gelukkig niet voor problemen te zorgen wanneer je jouw fiets gebruikt voor ritjes naar je weg. Tenzij je van plan bent om door de bergen te rijden is de aanschaf van een opvouwbare elektrische fiets een van de beste aanwinsten die je maar kunt maken als je op een duurzame manier door het leven wilt gaan.

Voor wie zijn de fietsen bedoeld?

Het bijzondere aan de opvouwbare fietsen is dat ze voor een groot aantal mensen geschikt zijn. Ze zijn niet alleen ideaal voor mensen die vaak reizen met de boot of trein, maar ook voor genoeg anderen. Mocht jij jezelf herkennen in een van de onderstaande situaties dan weet je zeker dat een dergelijke aanwinst ook voor jou veel profijt te bieden heeft.

  • Je wilt op een duurzame manier naar je werk gaan
  • Je wilt veel ruimte besparen bij het stallen van je fiets
  • Je wilt van tijd tot tijd reizen met het openbaar vervoer
  • Je wilt graag kunnen fietsen op je vakantieadres

Kies ook voor een opvouwbare E-bike

Door de handige informatie uit dit artikel ben je als het goed is wat meer te weten gekomen over de voordelen van een opvouwbare elektrische fiets. Het is een van de beste aanwinsten die je maar kunt maken als je op zoek bent naar een vervoersmiddel wat je overal mee naartoe kunt nemen. Voor een van de beste opvouwbare E-bikes van dit moment ben je bij ons aan het juiste adres. Neem zelf een kijkje in ons grootschalige assortiment om te zien welke opties er voor jou op dit moment open liggen. Voor vragen over onze producten is het uiteraard altijd mogelijk om even contact met ons team op te nemen, we staan klaar om je zo goed mogelijk op weg te helpen!